Hogyan enyhíthető a torokfájás

Mindannyian megtapasztaltuk már a kellemetlen gombócérzést nyelés közben, illetve mikor a torkunkban lévő kaparó érzés egész éjszaka ébren tartott minket. Pontosan tudjuk, milyen érzés a torokfájás. A fájdalom egész nap zavaró lehet, függetlenül attól, hogy késő este vagy nappal jelentkezik.

Íme, néhány hasznos tipp, amiket bevethetünk a nap folyamán a torokfájás enyhítésére:

 

Legyen kiegyensúlyozott az étrendünk

Győződjünk meg róla, hogy elegendő és megfelelő tápanyagokat veszünk magunkhoz, melyek kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, melyek segítik erősíteni az immunrendszerünket.

 

Törekedjünk az egészséges környezet kialakítására

Az olyan környezeti hatások, mint a cigarettafüst vagy a hőmérsékletváltozás, irritálhatják a torkot. Ezért tartsuk távol magunkat ezektől a nem kívánatos környezeti ingerektől. Például ha odakint jóval melegebb van, ne felejtsünk el még többet inni.

 

Figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre

Ha sok folyadékot iszunk a nap folyamán, csillapíthatjuk a kellemetlen torokfájást a szájüreg-és garat nyálkahártyájának nedvesen tartásával. A meleg italok fogyasztása (például a tea) szintén segítenek enyhíteni a torokfájást. Csak győződjünk meg róla, hogy nem túl forró az ital, mert a forró italok további irritációt okozhatnak. Szintén segít, ha házi gyógymódokat alkalmazunk, például sós vízzel gargalizálunk.

 

Gőzöljünk elalvás előtt

A gőz belélegzése nedvességet biztosít orrunk és torkunk számára.[1] Ennek érdekében használjunk párásítót - ez további nedvességet ad és különösen hasznos az éjszaka folyamán. Ha nincs párásítónk, akkor sem kell aggódnunk, mert akár a forró fürdőből felszabaduló gőzt is igénybe vehetjük. Legyünk segítségére szerettünknek, óvatosan helyezzük egy törülközőt a fejére, miközben arcát a forró víz fölé tartja. Kérjük meg, hogy néhány percig jó mélyeket lélegezzen az orrán keresztül, majd ismételjük meg a műveletet annyiszor, ahányszor csak szükséges.

 

Pihenjünk eleget

Az alvás az egyik legjobb gyógymód a torokfájás ellen. Az alvás segít a stresszszint csökkentésében, javítja hangulatunkat, valamint támogatja immunrendszerünket. A torokgyulladás és egyéb náthához kapcsolódó tünetek ellen szervezetünk fehérvérsejtei harcolnak. A kevés alvás veszélyeztetheti a fehérvérsejtek számát[2]. A megfelelő mennyiségű pihenés elengedhetetlen a torokfájdalom elleni küzdelemben - azonban akad egy probléma.

 

Ha fáj a torkunk, LEHETETLENNEK tűnik az alvás.

Bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogy mikor fáj a torkunk, LEHETETLENNEK tűnik az alvás. Elalvás előtt próbáljuk ki a Strefen Direkt Spray-t, mely éjszaka és napközben is egyaránt gyors enyhülést biztosít. Már 5 perc elteltével csillapítja a fájdalmat és hatása akár 6 órán keresztül tart. Flurbiprofén hatóanyaga erős gyulladáscsökkentő hatású is, csillapítja a torokduzzanatot és a nyelési nehézséget is.

A zsebméretű spray könnyen és gyorsan alkalmazható, megcélozva a fájdalmas területet.

Gyorsan és hosszan csillapítja a torokfájást, így segíti hogy pihentető éjszakai alvásban lehessen részünk vagy segít túlélni a napot anélkül, hogy a fájdalom érzése akadályozhatna bennünket.

Amennyiben a tünetei nem javulnak vagy rosszabodnak, mindenképpen forduljon egészségügyi szakemberhez.

 

További felvilágosításért forduljon Egészségügyi Szakemberhez, amennyiben kérdései adódnak a betegséggel vagy az egészség megőrzéssel kapcsolatban.

 

[1] http://www.healthline.com/health/cold-flu/help-sore-throats#3.

[2] http://www.dailymail.co.uk/health/article-90598/What-happens-body-youre-asleep.html